CVS Congres 2022 Vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht

Het CVS-congres 2022 (49e editie) vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Voor het congres gebruiken wij de ingang van de Nicolaïkerk, aan het Nicolaaskerkhof 8 in Utrecht. 

Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en biedt ook ruimte voor congressen. Het museum zelf is gevestigd in een middeleeuws Agnietenklooster. Voor het congres maken wij gebruik van de Nicolaïkerk (ook voor diner), de Tuinzalen en de Fundatie.

Afbeelding 55338

De Nicolaïkerk stamt uit het begin van de twaalfde eeuw en was destijds de tweede parochiekerk van Utrecht. De patroonheilige was Sint-Nicolaas, wat erop wijst dat dit onder andere de kerk van vissers en schippers was. De parochie besloeg een groot gebied dat zelfs de dorpen De Bilt en Vechten omvatte. De Nicolaïkerk is mogelijk de eerste kerk in Nederland waarin een orgel werd geplaatst.

De Fundatie van Renswoude is een prachtig monumentaal gebouw, gelegen naast het Centraal Museum. De Fundatie is oorspronkelijk gebouwd als internaat voor weesjongens.

De inkomsten van de verhuur voor congressen voor zowel het Centraal Museum als de Fundatie komen volledig ten goede aan het in standhouden van het monumentaal erfgoed.

Afbeelding 55342