De betekenis van reizen Het CVS 2021

Datum: Donderdag 25 november en vrijdag 26 november 2021
Locatie: Centraal Museum te Utrecht
Thema:
De betekenis van reizen

Terugblik

Het CVS-bestuur bedankt alle deelnemers, voorzitters en sprekers voor hun actieve deelname aan het 48e CVS! Dit jaar vond het congres na een jaar over geslagen te hebben gelukkig weer fysiek plaats, en wel in het Centraal Museum te Utrecht. Zo'n 100 deelnemers uit praktijk, wetenschap en beleid namen deel aan de openingssessie en 32 parallelsessies, waarin 92 papers werden gepresenteerd. Het was een ander congres dan eerdere jaren, het congres kende een spannende aanloop, vroeg het nodige van jullie en onze flexibiliteit en we konden helaas niet gezamenlijk dineren. Gelukkig zijn er ook nog gewoon dingen zoals vanouds gebleven, waarvan de meest belangrijke de CVS-sfeer was, die was namelijk zoals altijd erg goed!

Het CVS had dit jaar als thema:'De betekenis van reizen'. Dit thema stond dan ook centraal in de openingssessie. Met de openingspresentatie van Jacqui Hicks hebben we laten zien dat Corona ook nieuwe mogelijkheden heeft gebracht, zoals een Australische openingsspreker. Beide openingssprekers hebben vanuit hun eigen identiteit hun blik geworpen op de betekenis van reizen. Jacqui deed dit aan de hand van haar film "A way we go" en Rombout aan de hand van een aantal inspirerende manieren om in te spelen op de behoeftes van verschillende reizigers in het reizen. De voorzitter van de openingssessie en discussieleider was Mark van Hagen (Nederlandse Spoorwegen). Hierop volgden verschillende boeiende parallelsessies waarin deelnemers hun papers presenteerden, werd er gezamenlijk geluncht, en werden de CVS prijzen bekendgemaakt tijdens de borrel.


In tegenstelling tot eerdere jaren hadden we in plaats van een 1e, 2e en een 3e prijs, dit jaar een 1e en een gedeelde 2e prijs. De jury heeft de CVS prijzen 2021 als volgt toegekend:

1e prijs: Niek Mouter: "Geven een MKBA en een Participatieve Waarde Evaluatie andere beleidsaanbevelingen: de casus van de Vervoerregio Amsterdam". Klik hier voor het paper.

2e prijs: Tessa Leferink, André de Wit en Laurens Versluis: "Van eerste stappen tot sprint: de ontwikkeling van een nieuw soort voetgangersmodel: De Rotterdamse Loopmonitor". Klik hier voor het paper.

2e prijs: Jorik Grolle, Barth Donners en Odes Cats: "Uniform ontworpen Europees HSL netwerk, impact voor lijnvoering, ticketprijzen en governance strategie". Klik hier voor het paper.

Daarnaast werd er voor de tweede keer een originaliteitsprijs uitgereikt. Deze prijs werd gewonnen door Christiaan Kwantes en Arthur Scheltes met het paper "Nu eens een nuchter verhaal over mobiliteitshubs". Klik hier voor het paper.


Het juryrapport lees je hier.

Wij kijken terug op een geslaagd congres en hopen je graag weer te begroeten op het volgende CVS. We zijn momenteel aan het overwegen om, in verband met Corona, het CVS-congres eerder in het najaar te laten plaatsvinden. Hier volgt spoedig meer informatie over!

Hartelijke groeten,

Het CVS bestuur