Stadskriebels! Het CVS 2018

Datum: Donderdag 22 november en vrijdag 23 november 2018
Locatie: Mariënhof te Amersfoort
Thema:
Stadskriebels!

Terugblik

Het CVS-bestuur bedankt alle deelnemers, voorzitters en sprekers voor hun actieve deelname aan het 45e CVS! Dit jaar vond het congres plaats in het Mariënhof te Amersfoort. Zo'n 130 deelnemers uit de praktijk, wetenschap en beleid namen deel aan de openingssessie en 34 parallelsessies, waarin 97 papers werden gepresenteerd.

Het CVS stond dit jaar in het teken van Stadskriebels! Dit thema stond dan ook centraal in de openingssessie, vanuit verschillende perspectieven. Aniek Ivens nam ons mee naar de wereld van de mieren en vertelde over hoe mieren samenleven in kolonies en hun steden 'organiseren' . Daarna nam Daan Zandbelt ons mee in de Nederlandse stedenbouw en hield een pleidooi om meer interactie tussen mensen te stimuleren. Onder leiding van hoogleraar Urban Planning Luca Bertolini leidde dit tot een boeiende discussie met de deelnemers. Hierop volgende verschillende boeiende parallelsessies, een serious game, een walking dinner, het bekendmaken van de CVS prijzen en de CVS drinks in het centrum van Amersfoort.

De jury heeft de CVS prijzen 2018 als volgt toegekend:

1e prijs: Stefan de Graaf, Jan-Willem Catshoek en Henk van den Brink: Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Mobiele Telefonie Data geeft eindelijk antwoord. Klik hier voor het paper.

2e prijs: Mark van Hagen en Martijn Vos: Stress meten tijdens de treinreis. Klik hier voor het paper.

3e prijs: Marc Kaelani: Het vaststellen van de causale bi-directionele relatie tussen actief reizen en gezondheid. Klik hier voor het paper.


Het juryrapport lees je hier.

Wij kijken terug op een succesvol congres en hopen je graag weer te begroeten op het volgende CVS wat zal plaatsvinden op 21 en 22 november in Leuven!

Hartelijke groeten,

Het CVS bestuur

PS: Wanneer hiertoe de behoefte bestaat kunnen de presentaties van de openingssessie worden opgevraagd via info@cvs-congres.nl.