Openingssessie

De openingssessie van het CVS 2016 wordt gehouden door Bruno Fabre en Rogier van Kralingen. De openingssessie wordt geleid door Danielle Snellen, Onderzoeker bij Planbureau voor de Leefomgeving.

Bruno Fabre
Heb je wel eens een robot gezien die alleen maar door hersengolven wordt bestuurd? Of een horloge dat jouw gezondheid beter kan voorspellen dan jijzelf? Door recente ontwikkelingen in de smart technology zijn dit soort snufjes niet meer toekomstmuziek, maar bestaan ze al echt. Bruno Fabre zal ons meenemen in deze - misschien soms nog wat futuristisch ogende - wereld en een overzicht geven van technologische trends en vernieuwingen die op ons afkomen. Maar Bruno gaat daar niet alleen over praten – hij zal ook live een aantal technieken demonstreren. Deze explosie van beelden, video's, muziek, een overvloed aan inzichten en eye-openers is een ervaring die je niet wilt missen!

Ir Bruno Fabre MCA is Mass Change Agent: hij speurt naar de jongste trends en vernieuwingen en helpt organisaties een stap vooruit te maken in denken en doen. Hij is gediplomeerd in Neuro Linguistic Programmeren (NLP) en Artificial Intelligence (AI). Vanuit zijn interesse in beïnvloedingstechnieken en persoonlijke ontwikkeling, doet hij onderzoek naar de sociale en psychologische werking van de hersenen. Technologie en psychologie, gemengd met innovatieve marketing, hebben zijn grote interesse.

Bruno Fabre

Rogier van Kralingen
"Hoe kunnen we het beste omgaan met al die technologische ontwikkelingen die op ons afkomen?" Deze vraag staat centraal in de lezing van Rogier van Kralingen. Rogier zal ingaan op de toekomst van technologie - vol bizarre voorbeelden - met als ultieme uitkomst het 'buitenweb' of Outerweb waarbij alles met alles door internet verbonden is. Maar zijn lezing plaatst ook een kritische kanttekening, en gaat nadrukkelijk in op de vraag wat we over onszelf als emotioneel gedreven mensen moeten weten om de beste technologie te kunnen maken en optimaal te kunnen gebruiken. En wat betekent dit voor ons vakgebied, de vervoersplanologie?

Rogier staat bekend als een spreker met zowel humor als relativeringsvermogen en visueel altijd indrukwekkende presentaties. In zijn dagelijks leven is hij schrijver, spreker en muzikant. Rogier zijn interesses liggen in technologie, filosofie, duurzaamheid, maatschappij, content marketing en storytelling. Hij schreef oa het met 5 sterren erkende The Outerweb (2015) en is co-auteur van De Groeimotor (2007), Emotionele Innovatie (2009) en bekroond redacteur van C2B Revolutie (2011). Hij schrijft daarnaast columns en blogs voor onder andere MarketingTribune, BNR en Frankwatching en is gepubliceerd in Trouw, De Volkskrant, Het Financieel Dagblad, De Telegraaf en NRC Handelsblad.

Rogier van Kralingen

Actualiteit

Het laatste nieuws

21-07-2017

CVS-special Vervoerswetenschap

Lees verder
UA-4092394-1