Actualiteit

Het laatste nieuws

22-05-2017

Lang zullen we Leren!

De Call for Papers 2017 is uit. Het Thema van het CVS dit jaar is Lang zullen we Leren! De call vind je hier.

Lees veder

22-05-2017

Bestuurswisseling

Wij zijn dit jaar begonnen met een wisseling in het bestuur.

Teije Gorris is afgetreden. Hij is opgevolgd door Maarten 't Hoen van CE Delft. Vincent Weeda heeft het voorzitterschap overgenomen van Teije Gorris.

Lees veder

01-02-2017

Voorbereidingen CVS 2017 gestart

Het CVS 2017 wordt gehouden in Gent. Zet donderdag 23 en vrijdag 24 november vast in je agenda en houd de website in de gaten voor de verdere voorbereidingen.

Lees veder

16-11-2016

Sprekers openingssessie bekend

De openingssessie van het CVS 2016 wordt gehouden door Bruno Fabre en Rogier van
Kralingen. De openingssessie wordt geleid door Danielle Snellen, Onderzoeker bij Planbureau voor de Leefomgeving. Meer informatie

Lees veder

16-11-2016

Programma 2016 bekend

Het programma voor het CVS 2016 staat op de website.

Lees veder

28-07-2016

Winnaars blogwedstrijd 2016 bekend

Dit jaar organiseerde het CVS voor de tweede keer een blogwedstrijd voor jongeren. Het CVS-bestuur heeft de inzendingen vakkundig gejureerd en heeft 3 winnaars aangewezen. De winnaars krijgen een gratis deelname aan CVS 2016. Van harte gefeliciteerd!!

Fransje Oudshoorn – Smart Mobility – van oplossing naar probleem
Gerben Dorenbos – Zelfrijdende auto’s: zijn er wel zo veel voordelen?
Bart Wijnands – Smart kan slim zijn, maar is slim ook altijd smart?

Lees hier de blogs en het juryrapport

Lees veder

30-06-2016

Deadline CVS-Blogwedstrijd uitgesteld tot 8 juli!

Jonge talenten hebben nog tot 8 juli de kans om een blog in te zenden rond het thema ‘Hoe slim is smart nou eigenlijk’. Stuur het blog van zo’n 600/700 woorden naar blogwedstrijd@cvs-congres.nl. De drie beste blogs worden beloond met gratis deelname aan het CVS-congres wat dit jaar op 24 en 25 november plaatsvindt in Zwolle + een hotelovernachting. De uitslag van de blogwedstrijd wordt bekend gemaakt rond 25 juli. Meer informatie over de blogwedstrijd is te vinden op onze website.

Lees veder

25-03-2016

Bestuurswisselingen

Wij zijn dit jaar begonnen met een aantal wisselingen in het bestuur.

Danielle Snellen en Niek Mouter zijn afgetreden. Zij zijn opgevolgd door Marije Hamersma van de Rijksuniversiteit Groningen en Nina Schaap van het KIM. Het bestuur wenst de aftredende bestuursleden veel succes op hun carrierepad.

Teije Gorris heeft het voorzitterschap overgenomen van Danielle Snellen.

Lees veder

25-03-2016

Voorbereidingen CVS 2016 begonnen

Na een succesvol CVS in Antwerpen zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het CVS 2016. Het CVS wordt dit jaar gehouden in de Nieuwe Buitensocieteit in Zwolle.
Binnenkort volgt meer informatie over het thema en de belangrijke data voor aanmelden, indienen van de papers en registratie voor deelname. Noteer alvast de data voor het CVS 2016 in je agenda: 24 en 25 november 2016.

Lees veder

19-11-2015

Twee prijswinnaars CVS prijs 2015

Donderdag 19 november werden de winnaars van de CVS-prijs 2015 bekend gemaakt. Dit gebeurde op het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS), waarvan de 42e editie dit jaar in Antwerpen plaatsvond. De CVS-prijs eert het beste paper op dit congres.

Het thema van het CVS 2015 is Buiten de lijntjes kleuren en dat heeft de jury ook gedaan door twee keer een 1e prijs uit te delen. Papers worden beoordeeld op inhoudelijke kwaliteit, originaliteit en leesbaarheid.

De eerste 1e prijs gaat dit jaar naar Laura Groenendijk. Zij schreef een paper met de titel: ‘Belevingswaarde kleurt de kwaliteit van openbaarvervoersknooppunten’. Volgens de jury is haar aantrekkelijk vormgegeven paper bijzonder omdat ze het bekende knoop-plaatsmodel voor vervoersknooppunten op basis van gedegen onderzoek heeft uitgebreid met de factor beleving. Dit resulteert in een beoordeling en ranking van stations die veel beter aansluit bij de perceptie van reizigers en beleidsmakers.

De tweede 1e prijs gaat dit jaar naar Stephan Valenta en Martijn Sargentini. Zij schreven gezamenlijk een paper met de titel: “Maak van het fietspad geen autosnelweg! Pleidooi voor een opportunistische aanpak bij langeafstandsroutes voor fietsers”. In dit paper wijken zij af van de gebaande paden door door te werken met ‘reflection in action’. Het beschreven project, de aanpak van snelfietsroutes in de regio Amsterdam, speelt in op kansen als die zich voordoen en combineert slim verschillende doelen en stakeholders. Zo wordt resultaat geboekt, ook al is dat misschien anders dan vooraf gehoopt.

Links naar de papers
- Groenendijk
- Valenta en Sargentini

Lees veder

Actualiteit

Het laatste nieuws

UA-4092394-1